Mijn inzicht

Hier plaats ik van tijd tot tijd mijn eigen inzichten. 

De ratio voor les 7: Ik zie alleen het verleden

Je ziet alleen het verleden. Daarom betekent wat je ziet niets. Je ziet alleen het verleden. Daarom heb je wat je ziet alle betekenis gegeven die het voor je heeft. Je ziet alleen het verleden. Daarom begrijp je niets van wat je ziet. Je ziet alleen het verleden....

Lees meer

Je kunt geen twee werelden zien

De oefening van Werkboekles 130 van Een Cursus in Wonderen komt eigenlijk en in wezen neer op: "Niet dit." Maar is dat, als je goed kijkt, niet zo met alle lessen?

Lees meer

De basis voor vergeving

De basis voor vergeving is niet dat er iets te vergeven valt, maar de feitelijke omstandigheid dat wij een enkele geest delen. 

Lees meer

De kern van werkboekles 74

De les uit het werkboek van Een Cursus in Wonderen die we voor vandaag oefenen is les 74: Er is geen wil dan Die van God. Bij het beoefenen van de les wordt snel duidelijk dat het bij de les draait om dit inzicht: Gods Wil is de enige Wil. Dat inzicht geeft de...

Lees meer

Wie mij gezien heeft, heeft de Vader gezien; hoe zegt gij dan: Toon ons de Vader? Gelooft gij niet, dat ik in de Vader ben en de Vader in mij is? De woorden, die ik tot u spreek, zeg ik uit mijzelf niet; maar de Vader, die in mij blijft, doet zijn werken. Gelooft mij, dat ik in de Vader ben en de Vader in mij is; of anders, gelooft om de werken zelf.

~ Jezus ~

Recent vertaald & uitgelicht

Chat openen
1
Schrijf hier je bericht of vraag
Hallo, wat kan ik voor je doen?